Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

woensdag 23 januari 2008

Meer geposeerde foto's?


Wie vroeg er hier meer geposeerde foto's? Wel, hier hebben jullie alvast drie voorbeelden.


Na 2 weken zonder, was het al zover! Een Belgisch cafeetje gevonden waar we een Duveltje konden drinken. (voor ongeveer evenveel geld als we normaal gezien opdoen aan 4 avondmalen met drank bij. 3 euro ongeveer ...)


De tweede foto toont onze laatste activiteit in Thailand en meteen ook de highlight! Kimoun de olifant deed een ritje met ons op z'n rug.


Nog 3 verduidelijkingen tussendoor over Thailand: (als antwoord op enkele reacties)


  • In Thailand wordt er niet met stokjes gegeten, maar met lepel en vork. (Enkel soep eet men met in de ene hand een lepel en in de andere stokjes.)

  • In de meeste tempels (er zijn er hier verdorie veel) mag je niet binnen met een korte broek. Daarom kan je een archilelijke gebatikte broek 'huren' bij de inkom. Vandaar de foto's van lelijke broeken. (van ons zal je zo geen foto's vinden, ...)

  • In die potten op de tweede foto van Ayuthaya zitten er etenswaren. Dit kan je zo kopen bij de ingang van een tempel en meteen offeren. (dwz gewoon neerzetten binnen) Foto 3 is trouwens een kraam met zakken rijst van 25kg die je ook gewoon kan kopen en binnen voor een beeld leggen. Er worden bvb ook veel paletjes eieren of bier geofferd.

Na Thailand kwam Laos. Na 2 dagen varen over de Mekong zijn we nu in het mooie Luang Prabang. (de geposeerde foto links hebben we hier deze namiddag genomen) Morgen wacht er ons weer een hele dag boot.






5 opmerkingen:

Anoniem zei

Blij dat jullie stilaan de gebatikte broeken laten voor wat ze zijn! Blijf echter alert; nieuwe foute dresscodes loeren steeds om de hoek!

Anoniem zei

Waar blijven de foto's in het fluojoggingpak?

De H Geest zei

geef die mimoun de olifant ook maar een duvel, dan kan je bovenop zijn rug dromen van de black mamba; wat ik altijd al heb willen weten: hoe klinkt het als zo'n beest niest?

Anoniem zei

het is leuk om jullie reisroute te volgen, ik wens jullie nog heel veel reisgenot en geniet van alle van de kleine dingen..................

Anoniem zei

dag marijke en klaas,
eindelijk jullie foto's bekeken en jullie reisroute!
Fantastisch allemaal!
wij wensen jullie nog véél plezier en mooie momenten!
m&m&b&l&k&n&s