Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

donderdag 7 februari 2008

La Douce Communisme!

Ah, La Douce France! De Fransen hebben in hun oude kolonie Laos nog wat leuke extraatjes achtergelaten voor de toerist. Wij genieten hier niet alleen van de zuiderse temperaturen. We eten Franse baguettes en kunnen mee petanque spelen en pastis drinken met de locals. Als chauffeur betaal je peage en ga je op een Franse WC. De hoofstad heeft zelfs een eigen Arc de Triomphe op 't einde van de 'Champs Elysees van het Oosten'.



Franse invloeden in een communistisch land. Dat is een vreemde combinatie. Je ziet meer Russische en Cubaanse vlaggen dan Laotiaanse. De verheerlijking van 'Kameraad Poumvihane' is te vergelijken met die van Castro of Lenin. Het legermuseum is gigantisch en in het nationaal museum hangt geen enkel kunstwerk.

We kruipen nog enkele dagen in onze hangmat op een Laotiaans eilandje in de Mekong alvorens dit bijzondere land te verlaten. Volgende bestemming: Cambodja!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wees maar niet zo zeker van die hangmatten op dat eiland in de Mekong; volgens mij worden ze allebei vestimentair gebruikt door de dame op de foto!!

Anoniem zei

Hoi! De Michel is juist terug van Cambodja en zijn hoogtepunten daar waren Angkor Wat en het Tonlé Sapmeer. Je ziet maar wat je met deze tip aanvangt, maar ik dacht dat het wel handig kon zijn als je niet meer zou weten waar naartoe te gaan.
Hij vond Cambodja ook aangenamer dan Vietnam omdat de mensen veel vriendelijker zijn...
Nog veel plezier!
Groeten uit Hoboken, waar boeren stront koken (volgens de lokale legende)