Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

dinsdag 26 augustus 2008

Tempelitis

Tijdens het langdurig reizen kunnen verschillende ziekten de kop opsteken. Tempelitis (Tempelus Fatigus) is een van de meest voorkomende. De zieke in kwestie verliest de interesse in het bezoeken van godsdienstige plaatsen. Dit door het overdadig bezoeken van Buddhahuizen, stoepa's, religieuze pagoda's en Hindoeistische pelgrimsplaatsen.
Naar Nepal ga je ofwel voor de bergen, ofwel voor de tempels. Bergen 'bezoeken' doe je beter niet als je geen geoefend 'hiker' bent en zeker niet in het regenseizoen. Blijven dus enkel de tempels over. Ondanks onze tempelitis bezochten we er enkele tientallen. (in Kathmandu kan je niet anders. Elke straathoek heeft z'n tempel ...) Onderstaande foto's bewijzen dat de tempels in Nepal een absolute reden zijn om naar dit berglandje af te reizen.

De eerste foto toont aan dat er ook wat Nepalezen de tempels bezoeken.

... en de goden in het Hindoeisme zijn hoe gekker hoe beter ...

Shiva, een van de drie Hindoeistische oppergoden ziet u! Zijn neus is tegelijk een vraagteken (Wat is de zin van het leven?) en het cijfer 1 in het Nepalees (In het leven moet alles in eenheid zijn ...).

Wij kozen ervoor om meteen voor een uitzicht over Kathmandu te gaan. Op onderstaande foto staan er honderden tempels en heiligdommen. Zo hebben we ze meteen allemaal gezien. En konden we met een gerust hart naar Indie vertrekken. (voor nog meer tempels ...)

Geen opmerkingen: