Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

dinsdag 23 september 2008

Op reis in Singapore

Waarom op wereldreis gaan als je de wereld in een enkele stad kan vinden? Tja, ... dat vroegen wij ons ook af in SINGAPORE!
Van de luchthaven gingen we naar de Moslimwijk. Ons hotelletje: in een autovrij straatje, vlakbij de Sultanmoskee, die plaats biedt aan 5000 gelovigen. Van hier te voet naar de Indische wijk. De geuren en kleuren van de voorbije twee weken waren zeer herkenbaar ... Onderweg was het constant van "Hello sir, you want Thai massaaaaage ...?" 's Avonds toch maar fish en chips gegeten.

De volgende morgen naar Chinatown. Een verrassend hippe - en dus onchinese - wijk. Een Chinese ober bood ons z'n menukaart aan op straat "Do you want to, buuuurrpss, eat in my restaurant?" Toch iets typisch aan Chinatown. Niettegenstaande onze tempelitis zijn we onderweg twee Chinese tempels, een Hindoeheiligdom en een moskee binnengelopen. Pasta bij de Italiaan als middagmaal. Met de metro naar het shoppingdistrict, tussen hippe vrouwen met hoofddoek, Indiers met dikke snorren en gsm-ende Chinezen.In de namiddag wat verkoeling gezocht in de cinema (meer dan 10 graden zal het er niet geweest zijn ...) voor een echte Amerikaanse blockbuster. ('Mirrors' met Kiefer Sutherland: niet echt een topper.) 's Avonds een couscouske in onze wijk, na zonsondergang want het is ramadan.

En waar we al maanden naar uitkeken: vol-au-vent met frietjes en een frisse Leffe of Chimay.

Als je ooit in Singapore komt (en dat kunnen we zeker aanraden!): Restaurant Oosters, Kerkstraat 25, Singapore.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Klaas en Marijke

het was al weer een tijdje geleden dat we jullie reisverslag gelezen hadden, dus we hadden er wat werk mee. Wij vinden het enorm dat we jullie ervaringen kunnen volgen en ik denk dat deze hele reis wel zijn indruk zal achterlaten, wij zijn er al zeker van onder de indruk. Gaan jullie het eigenlijk nog gewoon kunnen worden in ons stressy landje?
Ondertussen gaat het hier bij ons zijn gewone gangetje. Veel verlof hebben we nog niet gehad. Bart woont sinds eind juli in Niel en daar hebben we wat verbouwingswerken moeten doen aan de badkamer (eigenlijk is ze van vloer tot dak volledig vernieuwd. Ondertussen is het huis in de kleistraat verkocht van de ouders van Ingrid en we hebben hen mee geholpen met behangen en hun appartementje gezellig in te richten. Ondertussen waren de bezetters volop bezig aan ons huis. Dat is namelijk volledig in een nieuw kleedje gestoken; Voorkant en zijkant zijn in een beige kleur bezet en de achterkant in mokka. Het ziet er allemaal mooi uit. Gelukkig maar. Dat is zo wat het laatste nieuw van de Clemenshoek. Ingrid werkt sinds juli niet meer in Brussel maar terug in Antwerpen. Dat maakt wel een groot verschil in de wekelijkse reis- en slaaptijd. Luc stopt eind november met werken op den Opel. Hij gaat het dan enkel maanden wat rustiger aan doen en gaat die tijd gebruiken om de job van zijn leven te zoeken en om onze reis voor volgend jaar te plannen. We zijn namelijk van plan om samen met Bart, Tim, Leentje en hun aanhang een rondreis te maken in Cuba; Het moeilijkste is een periode te vinden van zeker 14d waarin iedereen tegelijk vrij is. Wij wensen jullie nog een fantastische reis en tot de volgende...;
veel groetjes van alle de weerdtjes