Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

donderdag 20 maart 2008

桌面\其他桌面快捷方式

Onze eerste 24 uur in China zitten erop. De eerste indrukken zijn grofweg weer te geven in volgende 3 thema's: "WESTERS", "WATBLIEFTERU?" en "SCHATTIG".

1. WESTERS
Het verschil tussen Zuidoost-Azie naar China is enorm groot. De Chinese grenspost zag eruit als een luchthaven. We werden zelfs met golfwagentjes van de ene naar de andere paspoort/hygiene/visa-controle gereden! In Zuidoost-Azie zijn de grensposten niet meer dan een zandweg met een hutje van elk land met een norse agent erin.
Na de grens volgde een autostrade - met op en afritten, tankstations en wegwijzers. Drie uur aan een stuk reden we 90km per uur. Een snelheid die we de voorbije maanden niet 1 keer gehaald hadden.
Aangekomen in Nanning ingecheckt in het goedkoopste hotel. We hebben een kamer met airco, TV, een 'kaartje' om de deur te openen, een computer met internet op de kamer, zeepjes, een dimknop naast het bed voor het nachtlampje, gratis thee, een warme douche en elke dag propere handdoeken. U denkt "dat is toch normaal in een hotel". De voorbije maanden hebben we dit alles moeten missen.
Toen we de stad in wandelden kwamen we nog meer dingen tegen die we hier absoluut niet hadden verwacht. In de straat van ons hotel zijn er 5 (!) Mc Donalds - waarvan 1 24/7, er zijn 3 KFC's, een pizzahut en een gigantische Wallmart.
Bovendien wordt er hier niet op straat gespuugd - wel in de vuilbakken, wordt er gewandeld op voetpaden - in Zuidoost-Azie waren die er niet of gevuld met winkeltjes, wordt er gestopt voor het rode licht en is er een openbaarvervoersysteem.

2. WATBLIEFTERU?
We zijn China binnengekomen langs een uithoek. Dit wil zeggen dat wij (en de 2 Australiers waar we mee optrekken) waarschijnlijk de enige niet-Chinezen zijn in deze - naar Chinese normen kleine - stad van 1,3 miljoen inwoners. Dit wil zeggen dat alle Chinezen (en beste lezer, we kunnen u garanderen: dat zijn er veel!) ons de hele dag zitten aan te staren.
Communiceren is erg moeilijk. Er spreekt hier werkelijk niemand een woord Engels. Gisteren zijn we "bij de Chinees" gaan eten. Na veel gesticuleren, aanwijzen, luisteren naar een serveuse die maar in t Chinees blijft doorbabbelen, kregen we onderstaande schotel.

Lekker was hij zeker en vast! (maar een beetje weinig voor 4 personen)
Vandaag hebben we de botanische tuinen van de stad bezocht. Dat valt serieus tegen als je enkel onderstaand plannetje hebt. Maar na veel vingertjes van wijzende Chinezen gevolgd te hebben, veel gegniffel om die hulpeloze Westerlingen te hebben getrotseerd, een busritje door de - veeeeel minder Westerse - buitenwijken te hebben gedaan is het ons toch gelukt. (we hebben niet echt veel bijgeleerd over de planten in deze tuin, maar het was wel mooi en rustig.)


3. SCHATTIG
Tenslotte is onze eerste indruk van de Chinezen dat er erg schattig zijn. Dit filmpje dat we gisteren opnamen in het park zegt meer dan voldoende.

3 opmerkingen:

kaat zei

Wauw ! Ik wil zo terug naar China ! Hoe zit het met de taal ? In tegenstelling tot andere Aziatische landen toch helemaal iets anders (afwezigheid van Engels ?). Mag je veel op de foto ? Word je veel aangewezen ? Wat mij opviel (en ik hoop dat het bij jou hetzelfde is) is de ontzettend bereidheid om te helpen. By the way, in juli gaat ook Hilke richting Azië (India) en ga trek ik ook (zonder Hilke) door India en Nepal. Wie weet een ontmoeting ?

Anoniem zei

Hey Klaas en Marijke,zalig Pasen! Hebben ze daar bij jullie ook af en toe eens een feestdag? Of wordt er daar alleen maar gewerkt?Groetjes,Karolien V.

Anoniem zei

He Vermeulens!
Wat een genot om jullie avonturen te volgen. Hoewel ik niet vaak de kans heb om een berichtje achter te laten bedank ik jullie van harte voor de vele speciale insteekjes en fijne quizvragen hehe.
Geniet er nog van!!!!