Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

donderdag 1 mei 2008

Geert en Hilde in China

Welke betere manier om te reizen bestaat er dan met de tripstick in de hand? Inderdaad, geen enkele! Geen reisgids, geen plan, de tripstick bepaalt de richting!

In Shanghai bracht onze 'chop-tripstick' ons naar een postkantoor. U zou - terecht - kunnen denken: saaier kan niet. Welnee, de tripstick zorgde voor een eerste verrassing. In het postgebouw bevond zich het museum van de post. Met op het dak een prachtig dakterras met view over Shanghai. Eerste keer bedankt, tripstick!
Onze tripsticktocht door Shanghai bracht ons vervolgens naar een Oeigoers restaurantje (roze worst, naar-anijs-smakende sojascheuten en een gepekeld ei), en naar een tickettenbureautje voor het circus (voorstelling de dag erna was ongelofelijk de moeite). Vervolgens bracht hij ons naar het echte oude Shanghai (volgende dag naar het 'oude' Shanghai voor toeristen, lees souveniershops) en naar een aantal platgegooide stadsdelen. Wederom heel erg bedankt tripstick!

Ook in Chongqing maakten we gebruik van de tripstick om ons de weg te wijzen naast de platgetreden toeristenpaden. En met succes! Hij wees ons de weg naar de Chinese foor.
Alle versies van de ons bekende kramen waren aanwezig in Chinese vorm. Het viskraam had echte vissen, het schietkraam echte ballonnen. Bij het saaiste kraam, jawel het pottenkraam, kon de kermisklant naar volle blikjes bier gooien en al wat hij omgooit opdrinken. De botsauto's waren natuurlijk het grote succesnummer. Al was het piratenfeest in dit schip ook niet mis ...



Keep on tripping!

Geen opmerkingen: