Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

vrijdag 9 mei 2008

Het werk is aan u!

Jawel beste lezer, deze keer is het werk aan u. Wij nemen een weekje blog-conge en JIJ maakt het verhaal. Wie doet mee?

Hieronder drie willekeurig foto's van onze eerste week Japan. Reactiegewijs mag jij het verhaal erbij verzinnen. Wij zijn alvast benieuwd ...



Een reactie posten doe je door net hieronder op de datum te klikken. Posten maar!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het verhaal start op een camping in het bosrijke Japan. Je vraagt je natuurlijk af waarom wij de drukke Japanse metropolen ontvlucht zijn? Tja, dat zit zo: er is hier namelijk een grote aardbeving geweest, gevolgd door een tsunami (meer daarover bij foto 2?)

Hier zit ik (Klaas dus) op een camping en ... ik ben niet alleen! Wie is de vriend(in) die er voor de halve liter Hoegaards goudgeel vocht gezorgd heeft? Inderdaad, bekijk mijn foto maar eens goed! Blijven stemmen stemmers!

Blijven er dus nog een aantal prangende vragen open... zoals de vraag wat we zullen doen bij de naderende regenstorm, zal mijn robuust (ahum) tentje het volhouden? En hoe ga ik al die rugzakken ooit met twee personen kunnen dragen? Dilemma: zoek ik een derde reisgenoot of koop ik een auto?

ThomasDW zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
ThomasDW zei

Na een korte tussenstop in de Ardennen om everzwijnen te vangen, trekken Klaas en Marijke verder langs de kustlijn van Japan.

Hier vond vorige week het WK 'doen alsof ge dood zijt op een strand' plaats. Tijdens de wedstrijd zijn 4 kandidaten echter echt doodgegaan, omdat ze hun custom lijkkist te dicht bij de watergrens hadden gebouwd, en de getijden hen de das omgedaan hebben.

De grote winnaar van het 'doen alsof ge dood zijt' is de Belgische M. Vermeulen, die samen met haar coach K. Vermeulen maanden naar deze wedstrijd toegeleefd heeft. Met het prijzengeld heeft K. Vermeulen een nice auto geshopt om op 25 juni kei hard even naar Antwerpen te kunnen scheuren om de one of a kind full live show van de Clement mee te pikken. Hoewel de show al na 1 dag uitverkocht was, kon Klazorex voor 20.000.000.000 YEN op Ebay nog een ticket bemachtigen. Marijke kon echter niet lachen met de plotse uitgaven van haar prijzengeld en spant een proces aan tegen haar manager.

Anoniem zei

Ons eerste weissbier in Japan was duidelijk geen succes. We werden onmiddellijk van onze kamer verbannen naar de tentjes achter het hotel. Toen we daar nog duchtig verder sloeberden van 's werelds ranzigste vocht, werden we op de parking inbed door de andere hotelgasten. En om alles nog wat erger te maken, moesten we de hele tijd naar een gephotoshopte foto kijken van onszelf in een tafereel van wat het had kunnen zijn.
Jaja, Japan, alles is daar schoon geregeld.

Koen zei

Dat K.'s tent 's nachts was weggewaaid, vond hij niet zo erg. Slapen was er toch al niet bij. Hij kijkt te hard uit naar de dag die volgt. Dat M. aan de beurt is om alle bagage te dragen én de was te doen, is mooi meegenomen.
Ondanks de moesson is het wel warm. Maar in feite is er in K.'s ogen geen excuus nodig om bier te hijsen. Zeker niet als het een rasecht wit bier is.
Een RASecht WITbier: ideaal in aanloop naar dé toeristische attractie van het moment: Wereldoorlog II revisited! Hoewel Hiroshima diepe sporen naliet, stelt Japan graag een aantal landgenoten ter beschikking voor de publiekstrekker van de eeuw. Voor Japanners de ideale studentenjob en een leuke manier om geld te verdienen voor een snoepreisje naar het wonderschone Warandepark en de pittoreske plekjes van steden als Brussel, Halle en Vilvoorde.
Werkwijze: Begin met het ingraven van uw Japanner in het zand. Kijk uit dat u voldoende afstand bewaart. Maak de kuil ook niet te diep. U mag kiezen of uw uw Japanner met zijn hoofd in de schaduw of in de zon legt. Voor zonnecrème moet u wel bijbetalen. Wacht vervolgens op hoogtij. In afwachting is het toegelaten te petanquen.
De winnaar van het spel is degene wiens Japanner zich als laatste weet te bevrijden. Als uw Japanner sterft, wordt u gedisqualificeerd. De hoofdprijs: een Mazda, waarmee u één uur lang door het Nationaal Museum voor Schone Kunsten van Tokio mag scheuren!