Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

zondag 15 juni 2008

Op safari

Siberie is tot onze grote spijt van de reisroute geschrapt. Om toch iets Siberisch te doen, bezochten we het "Siberian Tiger Park" in Haerbin. Hier probeert men tijgers te kweken om ze dan later los te laten in de Siberische wouden. (ook plezant als je daar in een van die wouden woont, maar soit)

Het concept voor de bezoekers is een omgekeerde zoo. In een kooi op wielen worden de toeristen (wij twee, dus) door een gebied vol tijgers gereden. De tijgers bleken alvast niet erg geinteresseerd in twee passerende blanken ...
... tot de chauffeur van ons buske met een kip op de proppen kwam! De tijgers, rechtopstaand toch een pak groter dan een mens, stonden snel met z'n allen aan de draad te kwijlen. Het arme kipje heeft het aan de andere kant van dit luikje niet meer dan een paar seconden uit gehouden.
Een tijger lust natuurlijk wel wat meer dan een kipje alleen. In onderstaand filmpje zie je Marijke een biefstuk voederen aan de levensgevaarlijke Siberische tijger.

Geen opmerkingen: