Thailand - Laos - Cambodja - Vietnam - China - Hong Kong - China - Japan - Zuid-Korea - China - Mongolië - China - Nepal - Indië - Singapore - Australië - Thailand - Maleisië - Singapore

dinsdag 3 juni 2008

Wir haben einen Besuch nach Qingdao gemacht

Een Duitse stad in China? Die mocht zeker niet ontbreken op onze reisroute! De stad Qingdao is eind 19e eeuw gekoloniseerd door Duitsland. En dat is er nog aan te zien. De Duitsers lieten Kirchen, Rasthausen, Herbergen enzomeer na. De bewoners eten honderd jaar later nog steeds een Chinese variant van bratwurst en schnitzel.Duitsers zijn Duitsers, dus ook een brouwerij mocht niet ontbreken. In 1903 richtten zij in Qingdao de inmiddels beroemde Tsingtao-brouwerij op. Vandaag is Tsingtao het meest gedronken bier in China en het 10de meest gedronken bier in de wereld. Gisteren bezochten we de brouwerij. (Zie foto)
Kunnen jullie de Chinees op onderstaande foto helpen zoeken naar alle blikjes Tsingtao die in zijn Duitse stulp verstopt zijn?
De prachtige stad Qingdao huisvest alle watersporten van de Olympische spelen. Er wordt hier met man en macht gewerkt om alles piccobello in orde te krijgen tegen 08/08/08. Jullie zullen in augustus de naam Qingdao dus zeker nog horen vallen!

1 opmerking:

Anoniem zei

GANZ TOLL!